הגישה האג'ילית שמה דגש על גמישות, שיתוף פעולה, משוב ושינויים מהירים. הגישה מדברת על כך שניתן ליישם עקרונות זריזים בפיתוח והטמעתן של תוכנות, מערכות חדשות ותהליכי עבודה. המילה AGILE בעברית מתורגמת ל'זמיש" – שילוב של המילים זריז וגמיש. אז מה לזריזות וגמישות ו-NLP?
זריזות מאפיינת את ה-NLP בכך שישנם דפוסים שניתן לשנות בעזרת טכניקות ממוקדות ואפקיטיביות – למשל שינוי של תגובה אוטומטית לגירוי חיצוני ואפילו התמודדות עם פוביה. ל-NLP יש כלים המאפשרים לבצע שינוי דפוסים אפילו תוך פגישה אחת או שתיים. כמובן שקיימים תהליכים שנפרשים על פני כמה פגישות ויחד עם זאת כדי להתגבר על פוביה שמלווה בן אדם שנים נדרשת טכניקה קצרה אחת – סקרנים?
גמישות, הצד הנוסף של אג'יליות, נחשבת לאחד ממפתחות ההצלחה ואפילו להנחת יסוד של ה-NLP. הנחת היסוד "הגורם הגמיש ביותר במערכת הוא הזרז לשינוי" מתייחסת לזה שכדי לייצר שינוי נכון להתחיל מהנקודה שבה הכי קל – או בתרגום לשפת מערכות היחסים – ללכת ראש בראש לא יוביל לשינוי, למצוא את הנקודה הפתוחה לתקשורת תביא שינוי ביחסים עם אדם מסויים ואפילו לשינויים אצלנו.
גמישות בעולם ה-NLP היא גם אחד מהמפתחות להצלחה. קבעון בדרך להשגת תוצאה עלול להוביל לאי השגת התוצאה. החיים משתנים כל הזמן ומבקשים מאיתנו גמישות או בשפה אחרת – לבצע התאמות ככל הנדרש להשגת התוצאה שאותה אנו מעוניינים להשיג – ההיפך מראש בקיר (-: זה מעודד יצירתיות, מחדד לנו את החושים ולרוב גמישות מחשבתית תבוא לידי ביטוי במקומות נוספים וחשובים בחיינו (ולא רק בהשגת תוצאה מסויימת).
אז איך תכניסו אג'יליות לחייכם? מה עולם ה-NLP אומר על זריזות וגמישות כבר קראת – כעת, איפה ניתן להכניס גמישות בחייך ואיך ניתן לעשות זאת בצורה הזריזה ביותר?
נהניתי מאוד לקרוא על הקשר בין שני העולמות. סיימתי השנה פרקטישינר ומגיעה מעולם ניהול הפרויקטים 🙂
תודה שרית,
אני מוצאת ש-NLP מתקשר לכל דבר בחיינו 🙂
באג'ייל לרוב הצוות יהיה עצמאי ומכיל את כל בעלי התפקיד הנדרשים לו. או במילים אחרות לצוות יש את כל המשאבים הנדרשים לו להשגת המטרה…
תודה ישי,
עוד נקודת מבט שלא חשבתי עליה.
תודה!